ALMAS SÄNG MAKEOVER – Interiorbyvanessa
interiorbyvanessa

Interiorbyvanessa

ALMAS SÄNG MAKEOVER

Hej igen 🙂

Nu har jag slängt mig ned i soffan med en mjölkchoklad (kind size ;)) som jag köpte på båten. Så nu är jag redo för en beskrivning på makeovern jag gjorde på Almas säng 😊

Alltså wow vilken respons på sängen. Ni har dränkt mig i fina komplimanger ❤️ jag känner mig som den mest kreativa människan i världen efter era meddelanden 🙏 miljoner tack 💕


Nu till sängen. Först och främst går det att göra allt möjligt med sängen men jag ville hålla det på en minimal nivå samtidigt som det skulle vara hållbart. För mycket krimskrams så skulle Alma riva ner allt. Hon är för nyfiken så några fjädrar längst upp som hon inte når funkar bra.

Lämnade 2 fjädrar till när de krisar och hon verkligen vill röra, då får hon ta dom 2 istället haha 🙂 de funkar alltid!

Jag började med att måla sängen med en vit basfärg (snickerifärg) för bästa hållbarheten. Snåla nu inte med färgen för alla färger är inte helt giftfria så det är viktigt att ni vet vad ni köper eftersom barnen kan tugga på sängen och få i sig färgen. Så satsa inte på det billigaste här. Jag köpte snickerfärgen från Jotun.

Ps. Jag målade bara ett lager för jag ville att trädstrukturen skulle synas igenom den vita färgen. Ser mer levande ut 😊

Efter målning var det dags för textiler. Jag var på Jysk för att köpa gardiner men hittade ingen perfekt sen råkade jag se ett velour/sammets tyg, tunt och glansigt och jag blev kär! tyget ser dock ut som en stel handduk på bild HAH men lovar, den är superfin och glansig i verklighet!

Eftersom det var tyg och inte färdigsydda gardiner så fick jag sy till gardinerna själv. Så det var bara att dra fram min gamla symaskin (känslan när man får användning av något man tidigare haft ångest över för att man köpt men aldrig använt) WOHO!! Haha

Hade ingen vit tråd haha men de syntes inte så mycket hehe!

Sen hängde jag upp gardinerna på en tjock tråd, man kan använda nästan vad som helst. Bara den inte är för tunn och klen. Spände fast tråden med gardinerna på med dessa på varsin kant av sängen

Dessa kan ni hitta överallt, järnia, bauhaus, hornbach mm. Sen körde jag en helt vanlig skruv i mitten för extra stöd 🙂

https://interiorbyvanessa.se/files/2018/11/img_5253.mov

Såhär såg det ut på baksidan

https://interiorbyvanessa.se/files/2018/11/img_5252.mov

fjädrarna jag använde går att montera med ståltråd/lim/dubbelhäftande tejp, lite som man vill 🙂

Fjädrarna fick jag hem från en följare för länge sedan som öppnat en webbshop. Cosytouth heter hennes instagram 😊 hon gör dom själv och de har en vit pärla i sig, så fina 😊

Vi hade dessa bokstäver i trä hemma från design letters så jag sprayade dom i guld! Sprayen är från bauhaus! Bästa sprayen jag testat!

Så! Sen upp med bokstäverna på sängen med dubbelhäftande tejp! Funderar dock på att använda mitt monteringslim! Hade inte de hemma igår så det fick bli tejp 🙂

Denna söta skapelse köpte jag till Almas rum för 1,5 år sedan. Den passade aldrig in någonstans kände jag. MEN NU! Blev den perfekt! Den är från märket Numero74. De har galet fina produkter 🙂

Fjärilarna köpte jag från wish. Haha kostade väl typ 40kr eller något.

Klart 🤗

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbyvanessa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.