Interiorbyvanessa

IKEAHACK – BESKRIVNING

Heeej bästa,

Nu känner jag mig äntligen frisk!! 🙌🏼idag blir det jobb! Brukar ni också känna er glada att gå tillbaka till jobbet efter sjukdom! Jag typ saknar mitt jobb efter några dagar 🙂

Innan jag påbörjar min arbetsdag så ska ni få beskrivning på Almas kök 🙂 ni var över 550 som klickade på hjärtat så självklart ska ni få beskrivningen!

Såhär gjorde jag!

Köket som ni förmodligen förstått köper ni på Ikea 😊 och innan jag börjar så vill jag påpeka att det inte blir några perfekta redigerade bilder här. Sånt hinner jag inte med. Ni anar inte vilken tid det tar så jag väljer att lägga min tid på att faktiskt hinna pyssla och annat som jag tror ni har mer glädje av. ”Perfekta” sönder redigerade bilder får ni inte på denna blogg 😅🤗

Då börjar vi…

1. Packa upp alla delar, måla allt som skall målas, jag målade allt förutom de nedersta luckorna. jag använde samma färg som jag hade i sovrummet, fuskade alltså lite, valde inte snickerifärg. Men jag rekommenderar att ni gör det! Så köp snickerifärg

Sanningen är att jag monterade först och målade sen men de va ett helvete så don’t do that!! Paint that shit first! 🙂

Låt färgen torka, kan behövas 3 lager färg.

2. Spraya sen diskhon, blandaren, spisen, handtaget och ”pinnen”. Som några utav er märkte så har jag hittat världens bästa spray!!! Den är från Bauhaus och är BÄST!

Efter 3 tunna lager

Sprayade även spisen

Missade att fota innan, men körde maskeringstejp över hela spisen förutom kanterna sen sprayade jag 🙂

3. Fixa bänkskivan, Med dekorplast köpt på bauhaus! 90cm bred köpte jag.

Supersnyggt på baksidan hehe!Rekommenderar att använda en hårfön till kanterna, dekorplast är mycket enklare att jobba med när den blir lite lite varmt, då blir det mjukt! Men va försiktig, inte för varmt då kan den spricka. Värmer du den kan du se till så att det inte blir några nyliga veck på kanterna.

Ikeahack

När allt är monterat (enligt Ikeas monteringsanvisningar) så är det klart!

Vid det här laget så ska det vara 3 monterade delar. Underdelen till köket, överdelen och den bänkskiva! Nu är det bara att sätta ihop alla 3 delar så är köket klart!

4. Stänkskyddet, jag letade efter en tynnträskiva att köpa på bauhaus men det fanns inget så jag tog kartongen från Ikea där köket låg i och använde den! Ekonomiskt? JA!

Klä den med dekorplast! Sätt fast den på det monterade köket med dubbelhäftande tejp och klart! 🙂

Ikeahack

Jag fick tips från er att köpa till dessa!

Hur söta! lånar en bild från en följare som skickade till mig imorse!

Hur fint med Micro och ugn knappar! Såklart måste jag dela med mig till er om det tipset 😍

Nu är det bra att köra!! Var beskrivningen bra?

Hur många kommer göra ett kök nu! Lova att ni skickar bilder till mig eller taggar mig på insta om ni fixar ett kök, vill så gärna se! 😍

Nu är det snart framme på kontoret! Önskar er alla en superdag! Puss puss puss 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Irma

    Så fint det blev!👍😍Tror du att man kan använda sprayen för att spraymåla riktiga handtag till köksluckor som är i metall?

  2. Kamelya

    Hej Vanessa så fint blev din Ikea hack❤❤undrar vad är det för färg du använde till övre skåpen, läste lite här och du skrev om att det var färg från sovrummet men hittade ändå inte är det målat spray? Tacksam för svaret