Interiorbyvanessa

HUR GÖR JAG?

Godmorgon <3

Trots mindre än 6 timmars sömn och ingen kaffe (ännu) så känner jag mig pigg,

Jag har läst igenom era meddelanden på insta direkt. Jag hinner verkligen inte svara alla personligen 🙁 gör ont i hjärtat varje gång och ibland påbörjar jag att svara för att snabbt inse att det ät omöjligt. Så nu samlar jag svaren här på bloggen, många av er har liknande frågor 🙂

Ni är många som vill veta om själva renoveringen, hur jag gör allt själv. Till och börja med är jag inte speciellt rädd av mig. Jag kör BA! Vad är de värsta som kan hända?

Sen så har jag alltid gillat att pyssla/fixa och trixa. Ett intresse jag har. Självklart har jag fått lite hjälp. Men jag behöver egentligen bara se något en gång sen kan jag göra det själv sen.

Golvet är ett klickgolv, svinenkelt att klicka i. Man behöver en sticksåg eller likande för att kapa golvet. Aldrig använt de verktygen förr men det var bara att testa och nu är vi bästa vänner haha. Mitt tips till er är youtube! Finns superbra videos att titta på. När du väl passerat första biten så är det bara att mata på.

Heltäckningsmattan var enkel, gjorde det själv och använde inte ens youtube. Hur svårt ska det vara tänkte jag hehe. Med hjälp av en mattkniv så kapade jag kanterna. Jag tog bort listerna innan jag la mattan. Sen limmade jag tillbaka listerna efter. Passade även på att måla de lite för att fräscha upp dom 🙂

Måla väggar, min specialitet. När jag målar får ingen störa, jag tror jag har rekord i tid haha. Jag målar sista lagret jämt och snabbt för det får inte bli ett enda sträck någonstans hihi. Första lagret är inte så viktigt. Först målar jag första lagret med rulle, sen tar jag pensel och kör på de mindre områden där rullen inte kommer åt. Låter det torka. Kör ett till lager med pensel så att alla småytor är klara sen kör jag sista lagret med rullen. Rekommenderar att man kör med en sån där lång pinne så du kan mata på utan stege. Blir mycket bättre och enklare 🙂

Praktiskt kan jag allt men fråga mig inte vad saker och ting heter för där är jag lost haha.


Hallen kommer jag avvakta med, vill sätta stora vita marmorplattor där men vill känna av lite innan jag kör 🙂

Har blivit lite sugen på att måla någon vägg SVART! Dreglar när jag ser svarta väggar på insta.

Har jag missat något nu? 🤔

Juste! Industriväggen är beställd från Smidesrum och kommer även att monteras av dom 🙂 den delen hoppar jag hehe

Renovera

Soffbordet kommer snart! 😍

Ni väntar jobb på kontoret! PÖSS! 💋

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. adi

    så jäkla duktig du är:)) powerwoman 😀

    vill bara säga att du ser så lycklig ut nu,det strålar om dig så himla fin ta hand om dig :))
    kram