Jag var 22 när jag köpte mitt första hus – Interiorbyvanessa
interiorbyvanessa

Interiorbyvanessa

Annons

Jag var 22 när jag köpte mitt första hus

Jag har alltid varit lillgammal. Jobbat på jobb där jag är yngst. Alltid. Jag trivs bra med äldre helt enkelt.

Jag var 22 när vi köpte vårt först hus. Enis och jag hade då bott ihop i 4 år. Enis köpte en lägenhet i Märsta som jag sen flyttade in i.

När vi var runt 20 år fick vi upp intresset för bostadsmarknaden. Nyproduktion speciellt. Vi började investera. På den tiden var det mycket enklare, allt du behövde var möjligheten att kunna ta ett lån. På den tiden kunde du sälja din lgh utan att helt avsluta köpet dvs lägga kontantinsatsen på bostaden. (Allt har ändrats nu)

Vi blev sugna på att flytta så vi köpte en nyproduktion i Bromma. Jag köpte en lgh (nyproduktion) tsm med min pappa i Ursvik. Både min och Enis lgh skulle bli klara ungefär samtidigt (2 år senare)

När det närmare sig inflytt till Bromma så fick vi syn på huset i sigtuna och 2 veckor innan inflytt så sa vi bara “vi köper huset”!!!

Vi fick vända allt! Vi sålde lgh i märsta, sålde lgh i Bromma och i samband med de så blev min lgh i Ursvik klar så vi sålde även den. Bra vinst på 3 lgh ledde till ett köp av ett nytt hus i sigtuna <3

Tre lgh till försäljning, köp av hus och båda jobbade heltid (jag mer än heltid) allt samtidigt.

Vi kunde INGENTING om husköp. Både Enis och jag kommer från en familj som alltid bott i lgh (hyresrätt) så vi kunde heller inte få mycket hjälp av familj.

Vi lärde oss genom att göra. Vi körde på.

Jag och Enis har alltid varit väldigt “ansvarsfulla tonåringar” kanske är de därför jag trivs bättre med äldre folk. Jag vet inte.

Vi festade inte mycket när vi var yngre. Jag har alltid varit en sån som festat sällan men när jag väl festar. Då festar jag ORDENTLIGT! Hehe


Dagen vi skulle skriva avtal på huset…. herregud… vi hade bokat tid kl 11 med mäklaren och vi skulle skriva avtal på vårt hus!! fatta vilken viktig dag…

just den dagen.. av alla dagar.. ramlade jag och Enis in genom dörren 06 på morgonen. Alltså 5 timmar innan avtalskrivning..

Jag var fortfarande full när jag satt där och jag och Enis satt och skrattade under tiden. Vi pratade inte men de var som att vi förstod varandra. Mäklaren läste upp de 40 långa sidorna och vi hörde 0!!!

Det ända viktiga och det ända vi ville höra ordentligt var vad som skulle hända om företaget som bygger vårt hus går i konkurs. Vad händer med garantier osv.

Vi kämpade oss genom hela avtalet och när han kom till vår punkt så hade jag nästan somnat och jag minns att jag flög ur stolen och ba. JA!! Kan du ta det där från början!

Jag gav allt jag hade för att lyssna och förstå och Enis skrattade bara åt mig. Efter den punkten var jag borta igen.

Idag ler jag stort varje gång jag tänker på den dagen. Det är bland våra bästa minnen.

Jag kan inte fatta att vi gjorde så? Enis och Vanessa som alltid var i tid, alltid jobbat stenhårt, alltid tagit ansvar först, som aldrig festar.. vad fan hände???

Livet är allt roligt ibland <3

Vill ni att jag skriver om hur det var att flytta ihop med Enis eller hur Enis reagerade när jag sa till honom att jag var gravid? Klicka på hjärtat så vet jag! ♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbyvanessa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons