HUR DU INREDER MED KUDDAR – Interiorbyvanessa
interiorbyvanessa

Interiorbyvanessa

HUR DU INREDER MED KUDDAR

Hej igen,

Jag känner mig sådär härligt trött just nu. Hjärnan är trött av alla nya intryck på jobbet. Även om jag jobbar med samma saker så har det kommit nya rutiner och det tar ju ett tag för hjärnan att hänga med haha. Men de känns ändå så bra, lycklig och allmänt glad bara. Vet inte direkt varför haha känner bara så mycket energi och lycka!


Jag och Alma åkte buss idag, för första gången hahah eller inte för mig utan för Alma. Hämtade henne utan bil. Det var så kul! Hon älskade det haha. Men jag hade ingen vagn så med väska, två påsar shopping och Alma i famnen samt solen i ansiktet så var jag minst sagt svettig när jag kom hem… men vad gör det? Det var så himla mysigt och om Alma älskar det så älskar jag det. Jag ska definitivt se till att hämta henne med buss fler gånger bara för att! 🙂

Ok, jag beställde nya kuddfodral idag och då fick jag idéen att jag skulle tipsa er om hur ni kan tänka när ni ska matcha era kuddar hemma. Det finns hur mycket som helst att välja mellan och det är inte alltid så enkelt att veta vilka mönster/färger som passar bra ihop.

Egentligen så tycker jag att det inte finns någon “såhär ska det se ut” utan ditt hem är ditt hem och de ska se ut precis så som du gillar det och trivs med. Men om du har svårt att bli nöjd så kommer här några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig.

Jag börjar alltid med att bestämma antal kuddar jag ska ha på exempelvis soffan. När det steget är avklarat så går jag på nästa fundering.

Form, vilka former vill jag ha runda/fyrkantiga/stora/små/blandat

Sammetskuddar

Färg, vilken/vilka färger vill jag ha. Vilka färger vill jag kombinera med varandra. Vi säger exempelvis guld/rosa/beige i detta fall

Sammetskuddar

Utgå från en huvudfärg. Välj en färg du älskar (rosa) och vill ha sen matchar du den färgen med en ljusare nyans, liknande huvudfärgen ( ljus beige) och sen för att göra de lite roligt väljer du en mörk/ markant färg (guld) så tänker jag. Två färger ska gå väldigt fint ihop och den tredje ska skära av och vara en helt annan nyans ungefär. Så att en färg sticker ut. Som denna bild

Sammetskuddar

Här har jag utgått från olika rosa nyanser och sen brutit av med den vita kudden, eller så kan man se de som att de mörklila bryter av. Möjligheterna är oändliga men just här har jag valt att kombinera flera olika färger men däremot har 5 kuddar inget mönster och det är bara 1 kudde som “sticker ut” med sitt mönster (den vita) så just här blev det istället mönstret som fick vara utstickande och inte färgen.

Mönster vilket/vilka mönster vill jag ha

Här skulle jag säga att satsa på att ha åtminstone 2 kuddfodral som är lika och utan mönster. (Basen) Så att det inte blir stökigt. Sen satsar du på en kudde med färg och mönster, sedan kör du en eller två kuddar med mönster men en färgade

Sammetskuddar

På det här sättet håller du en ganska clean look men ändå inte tråkig eller för simpel. Såklart kan du blanda mönster med mönster men det blir det lite svårare att kombinera rätt så att intrycket inte blir “för mycket” eller “för stökigt” men självklart går det fint att kombinera olika mönster.

Jag tycker dock att man kan börja som ovan om man tycker det är svårt att få till en bra kombination och med tiden sen kan man lägga till fler mönster, jag har en tendens att tycka att allt blir tråkigt efter ett tag oavsett om jag till en början tyckte att det såg väldigt fint och speciellt ut. Så det går alltid att lägga till kuddar. Tänk på det! Börja med en bra grund så jobbar du dig uppåt därifrån 🙂

Vad tycker ni om inlägget? Mer sånna här tips? Glöm inte klicka på hjärtat då! ♥️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbyvanessa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lolo

  Hej! jag har så svårt att kombinera färger med grågavel som jag har i sovrummet. kan du inte göra ett inlägg om det? olika färg kombinationer med grått!

 2. Malin Lindell

  Jättebra tips! Skulle du kunna tipsa lite om hur man inreder ett fönster/fönsterbräda 😊 får inte riktigt till det 😂😍

  1. interiorbyvanessa
   interiorbyvanessa

   Vad kul att du tycker det! 🙂 haha jag kan försöka, mina fönster har ingen inredning men jag kan testa och se om det blir bra haha 😅 annars tror jag att jag läste ett inlägg hos designbymirelle för länge sen om
   Att inreda fönster. Kolla där! Hon är grym 😘

 3. sara

  Tack för tipsen, uppskattas,, fler tips TACK
  Har du förslag på vad för kuddar passar ifall man har blå ,matta med grå mönster och grå divan soffa,