Interiorbyvanessa

KUB DIY

Hej igen,

Nu har jag precis blivit färdig med med min kub! Tänk vad kul om jag vloggade och kunde filma alla mina DIY. Problemet är bara att jag kan inget om att klippa och redigera videos så det hade inte blivit bra haha 🙁

Iallfall! Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag velat göra en kub i svart marmor men inte hittat en butik som har produkterna i lager så har bara skjutit på det. Jag såg någon göra en spegelkub och tyckte det var fint, dock lite läskigt att ha en sån hemma med små barn. Kanterna kan vara lite vassa och de klarar inte speciellt mycket vikt läste jag. Men suget att göra liknande levde kvar haha.

Jag valde att testa att göra en kub med gamla 30*30 klinkers plattor vi hade i förrådet för att se hur de funkar och det är svin enkelt, tog mig en timma att göra klart hela och då var jag seg. Dock tycker jag inte att resultatet blev helt 100. För att det ska bli helt 100 behöver man kapa 2 plattor ca 0,5cm. Men ni ska få se hur jag gjorde och hur det blev.

Det här behöver du

6 plattor, tejp, lim, fästen och godis 🙂

1. Börja med att göra en fyrkant, tejpa utanpå runt om och sen limma fast kuben inifrån

Såhär ska det se ut när du är färdig

Låt torka, egentligen över natten är bäst men det hade inte jag tid för haha

2. Limma inte bara fast fästen utan limma även på kaklet som på bilden

Sen tar du en pappersbit och kletar ut limmet försiktigt.

3. Dags att lägga på botten och lock. Limma

Alla fästen är på, sista steget är att limma färdigt och på med locket. Det är nu man inser att det behöver kapas lite för att få en perfekt kub. Jag tycker ändå att dessa kuber är helt fantastiska så helt värt att få hjälp att kapa dom. Det är fortfarande så mycket billigare.

Locket på! Snyggt från framsidan men backsidan…

Inte helt 100 som sagt. Jag förstår att det blir mycket bättre resultat med en spegelkub då de är tunna speglar men dessa är tjocka så det måste kapas till lite.

Jag är glad att jag testade detta innan jag gjorde mina i marmor. De ska inte vara fyrkantiga utan mer som 30*60, tänker de som nattduksbord fast då i vit! Får jag till de perfekt så lär jag göra alla sorters haha 🙂

Såhär ser den väl fin ut 😍

(Tejpen är kvar)

Pris : 160kr för min del då jag jade plattorna hemma samt lim så betalde bara för fästen. Men runt 400 skulle jag gissa annars.

Hoppas ni gillade detta! Glöm inte hjärtat isåfall! PUSS!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Olivia

  Hej! Vart kommer kaklet ifrån? Har försökt hitta ett kakel i marmor, men alla kanter är i en gråskala! Ditt kakel hade ljusa kanter!

  1. interiorbyvanessa

   Hej,
   Kaklet är från Centro men de är ju inte marmor så det kanske inte går att hitta i ljusa kanter. Vet faktiskt inte 🙁

  1. interiorbyvanessa

   Hej,

   Är de så de heter haha, hade ingen aning så kallade de bara något haha. Jag köpte de på Järnia men de borde finnas lite överallt. Bauhaus mm 🙂

 2. Jennifer

  Åh så kul att du la upp detta nu!! Har gått på mammaledighet och i väntan på bebis så kliar det i fingrarna att fixa iordning här hemma och mår typ dåligt över det fula soffbordet vi har nu😂så satt hela dagen igår och googlade på soffbord men hittade inget som jag gillade förutom två marmor kuber för tusentals kronor och började också tänka på om jag skulle göra själv med hjälp av kvadratisk kruka med dekorplast eller kakelplattor och så lägger du upp detta! Nu blir det genast till att beställa kakelplattor😍😍 Tack för en grym blogg och fantastisk inspiration!

  1. interiorbyvanessa

   Hej Jennifer,

   Nej men så roligt!! Då tycker jag absolut att du ska testa på detta! Kräver inte alls mycket tålamod då det är ganska skönt faktiKt och bara sitta och pussla! Jag var så pyssling av mig i slutet av min graviditet, så jag vet hur det är! Lycka till! 😊♥️