Att gå från anställd till egen företagare – Interiorbyvanessa
interiorbyvanessa

Interiorbyvanessa

Annons

Att gå från anställd till egen företagare

Hej mina finaste läsare <3 
Sitter utanför dörren och väntar på att Alma ska somna, hon har börjat strula lite med läggning och vill gärna leka 1h innan med mig haha, så nu ligger hon och sjunger i sin säng och jag ignorerar henne. 
Så! Jag vill då passa på att skriva ett inlägg om att våga drömma och våga chansa. 
Om 2 dagar går jag på julledighet och från och med 2/1-2018 blir jag egen företagare. 
För 1 år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle stå där jag står idag. Aldrig någonsin! Jag hade en liten dröm inom mig att jobba med inredning men hade aldrig i tankarna att min dröm skulle slå in. Jag gillade mitt jobb som ekonomiassistent. 
Jag har gått igenom mycket under detta år. Underbara saker men även riktigt jobbiga saker och jag har varit rätt så ärlig med det mesta men inte helt och det är lite för att jag skämts att visa att jag mått så pass dåligt. Mycket
pågrund utav att många utav er skriver att ni ser upp till mig och önskar att ni en dag också lyckas som mig. Jag får lite ont i hjärtat när ni skriver så. Det är så fint men mi måste förstå hur mycket slit det ligger bakom och för alla kanske det
inte är värt och just därför har jag bestämt mig för att vara helt ärlig med er under min resa nu framöver. Just för att ni ska veta precis hur det är. Det bra ochdet dåliga. 
Ibland har jag funnit det svårt att förklara varför jag fortfarande fortsätter med något som kan få mig att få dåligt. 
Sen jag började med Instagram och bloggen har jag fått känna på hur det är att lida av prestationsångest/stress och även depression. Men det är inte bloggen och insta isig som gjort mig dålig utan det är att jag inte haft tiden till att göra
det jag älskar som har slitit ut mig.  
Det började med att jag jobbade föör mycket än min kropp klarade av. Jag sov knappt och jag jobbade ihjäl mig för att hinna med allt annat mamma/flickvän/huset/jobbet och den tid jag hade över ägnade jag till min hobby (insta/bloggen) 
Ganska snabbt började jag hoppa middagar, hoppade sömn, allt möjligt som gällande min egna hälsa hoppade jag för att hinna med allt.  Och tillslut så kraschade det. Jag mådde så dåligt, jag var konstant trött, fick ångest och fick även acne.
Idag är jag glad att jag aldrig hann gå in i väggen även om jag var väldigt nära.
 
Nu till det jag inte berättat för er! 

Jag har under några veckors tid träffat en psykolog som hjälper mig att återgå till mig själv och klara av mitt liv på ett sätt där min hälsa också får en liten plats i mina prioriteringar. 
Jag skämdes tidigare för att berätta att jag träffar en psykolog. Kände mig som ett psyk. Men nu, kan jag stå på tunnelbanan och sjunga för alla att jag träffar en psykolog. Haha. 
En grymt bra psykolog dessutom som är super härlig att prata med och har hjälpt mig massor. Ibland kan det handla om att bara få prata med någon man inte känner och där man vet att man kan lita på att det stannar där.  
Jag har bestämt mig för att ge min älskade hobby (numera jobb) en ärlig chans och jag har därför tagit tjänstledigt från mitt nuvarande jobb för att satsa på min instagram/blogg under 2018 samt jobba deltid som sociala medier ansvarig på ett företag.
Jag kommer vara egen och hyra in mig som konsult.  
Jag valde att köra lite safe ändå genom att ha ett jobb (konsult) med “fasta arbetstimmar” vilket  ger mig en fast inkomst förutom min instagram och blogg just pga Alma. Jag kände ändå att jag ville ha någon typ av säkerhet. Dels för att jag har
ett ansvar att ta hand om Alma och även för min egen skull. Jag vill inte känna pressen att jag måste ha x antal samarbeten i månaden för att få ihop en inkomst i månaden. På detta sätt är mina samarbeten bara en bonus. En bra bonus men jag vill
inte leva på det. 
Jag vill kunna ha tid till att göra det jag älskar och gör mig lycklig vilket är inredning, varesig om de genererar pengar eller inte. 
Så jag är väldigt redo för 2018. Jag säger inte att detta kommer gå bra! Det kanske skiter sig totalt men då kommer jag ändå vara så stolt över mig själv att jag vågade ge min dröm en chans. 
Mina ändringar här har inte enbart bara pga av dröm att göra. Min ångest hade också mycket med Alma att göra men det kommer jah skriva met om en annan dag <3 Jag tog beslutet från vad som var bäst för mig men också för min dotter. 
Våga chansa. Lev din dröm. Vi lever bara en gång. Det kanske skiter sig med då kan du iallafall säga att du gav det en chans. Bättre det än “tänk om” 
Kram <3 
Tryck <3 om ni också tror på att följa era drömmar! 
 
(null)

För att bloggen verkar strula och det inte går att ladda upp nya bilder,( ville visa er vår snögubbe vi gjort på tomten haha!) Så får det bli en gammal bild 🙂 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbyvanessa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    härligt att du får träffa någon o prata😊 Har själv gått till en psykolog för två år sedan, vilket lite blev min "räddning. Hade en mamma som blev svårt sjuk i cancer och slutligen dog, samtidigt som jag jobbade med mycket svårt sjuka mäniskor i jobbet. Blev så att jag började oroa mig för presis allt🙄 Sjukdomar,vakatastrofkännslor oroade mig hela tiden för framtiden , katastrofer som kunde hända mm så till sist blev jag helt sjukskriven och fick träffa en psykolog som hade kbt med mig. Har alldrig kännt mig själv så bra som nu och är starkare en någonsin. Men har mycke än och jobba med, eller man blir väll alldrig klar😁 Kan värkligen rekommendera mindfullnes👌😊
    Blev kanske lite överhoppade ord mmm för jag ser inte det jag skriver förens jag trycker på klar😆 Men den här gången lyckades det iallafall o skriva😁 modigt av dig o dela med dig, och ett väldigt viktigt inlägg👌 Du är grym😘💗 kram @ljuvligapasteller😉 Erica

  2. Anonym

    ”Kände mig som ett psyk” , usch vilken osmaklig mening. Jag är glad att du får den hjälpen du behöver, men att uttrycka sig så som du gjorde, det tycker jag är fruktansvärt.

Annons