MAMMOR – Interiorbyvanessa
interiorbyvanessa

Interiorbyvanessa

MAMMOR

Godmorgon hjärtan,

Då var det dags för jobb! Ser så fram emot det haha. Jag är tyvärr ingen sån som kan vara hemma i mer än 2 dagar. Sen blir jag tokig. Även om det var underbart att vara hemma med Alma så är mammaledighet inte något för mig måste jag säga. Kombinerad mammaledighet med jobb kanske men jag kan inte vara hemma i flera månader. Måste jobba också. Men jag vet att det är väldigt olika där och först skämdes jag för att säga att jag inte tyckte att mammaledighet var det bästa jag visste. Kändes som att jag äskade Alma mindre än en mamma som älskar mammaledighet. Men så är det inte! Så skäms inte alls att säga att vara hemma i månader inte är det bästa jag vet 🙂 Alma är dock det bästa jag vet 🙂

Alltså ni underbara mammor där ute. Alma är 16 månader och verkar ha kommit in i trotsåldern redan.

Jisses!

Hon har alltid varit rätt så tidig i utvecklingen och jag antar att även trots kom tidigt. Hon gråter och gnäller så fort hon får ett nej. Ibland gnäller hon bara sådär. Men bara med mig och Enis. Med alla andra är hon en ängel!

Jag vill veta vad jag ska göra för att hjälpa henne. Jag vet att säga nej till allt inte är det bästa och vi försöker minska på alla nej och Ajaj så mycket det bara går men det funkar inte så bra.

Alma är en apa som klättrar på allt! Hon går upp på matbord på en sekund, hon springer upp för trappen (vi har skydd) och välter ut alla lådor och tar sönder minst en sak om dagen. Haha nu låter hon som ett freak. Hon är självklart glad till och från också men senaste tid är det mest gnäll. Svårt att undvika nej med henne dock.

Vad gör man? Vi är inte vana vid så mycket gnäll och tålamodet tar verkligen stryk här men vi jobbar med att lasta av varandra så man hinner vila och samla kraft emellanåt så det funkar bra ändå men vi vill ju veta vad vi kan göra för att underlätta allt för henne :/

Bortsätt från att gnälla om trotsåldern så ville jag visa er dessa underbara Soft Dots jag hittat. De är i sammet och de hade varit så fina i barnrummet eller vart som helst i huset egentligen. Vill ha! 😍

3st för 429kr

Här

Ha en fin dag babes

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
interiorbyvanessa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emilia

    Oj oj!! Igenkänning. Dottern som är 20 månader nu är otroligt trotsig. Bara en vardaglig incident idag var att vi gick i affären, hon fick tag på en hår accessoar och vägrade släppa. Jag fick slita den ur handen på henne och säger som vanligt något i stil med ”vi ska inte ha den nu” efter att ha bett henne tusen gånger att lägga tillbaka den. Efter det så gallskrek hon säkert minst tjugo minuter, inget gråt men skrik på grund av protest. Man blir matt, speciellt när man är ensam med dottern 24/7 😂 Nathalie är också en klätterapa, och vad gör man? Säger nej men de är för små för att förstå att de kan slå sig.. Jobbig ålder!! Men samtidigt så mysigt.

  2. Blissbybalt

    Vi har varit med om samma sak! Vår son började trotsa vid 1,5 år och det har varit mer eller mindre sedan dess. Det som vi har tyckt varit mest jobbigt är att vi inte kunnat kommunicera med honom och förklara att han kan skada sig om han tex hoppar från sängen / äter sten / springer ner för en backe m.m 😂 Jag trodde i min lilla låda att trotsen började vid 3 årsålder men oj vilken myt! Det bästa är att han förstår mer och mer så nu handlar det mer om att han väljer att inte lyssna. Men hellre det än att han inte förstår 😊