Interiorbyvanessa

Processen vid betalning av samarbeten

Godmorgon snygging,

Jag tänkte gå in lite djupare på hur processen ser ut för mig vid ett betalt samarbete. Jag fick en del frågor om det så jag tänkte att det var lika bra att göra ett inlägg om det 🙂

Först och främst är detta hur jag gör, kanske finns andra sätt men såhär gör jag. Jag har använt mig utav två metoder. "Fakturera utan företag" och "korttidsanställd" vilket är precis samma sak egentligen förutom att de företag som erbjuder tjänsten "fakturera utan företag" tar en liten avgift på allt mellan 3-6% på faktura beloppet (exkl moms) men då sköter de allt åt dig. Denna tjänst är toppen när företaget du tänkt samarbeta med kräver faktura.

Men själva poängen är att du får ut lön. Precis som på ditt jobb. Alla skatter och avgifter betalas precis som när du får ut lön liksom.

Jag tycker att båda funkar fint. Speciellt när man inte riktgt känner för att öppna ett bolag för att kunna samarbeta. Det kanske inte känns värt då du inte vet hur mycket du kommer fakturera. Du kanske bara kommer samarbeta med betalt en/fyra gånger under en längre period. Då tycker jag personligen att få ut en engångslön är ett bättre och enklare alternativ.

Och glöm inte att våga ta betalt!

Har ni fler frågor gällande detta så skriv till mig på instadirekt @Interiorbyvanessa <3

You Will be mine <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Interiorbyvanessa

    Hej Anna, ja du ska skatta på alla produkter du får. De ska tas upp i din deklaration varje år. Men sen spelar det även roll vad du har för syfte med bloggen. Är ditt syfte att göra vinst på bloggen så räknas din blogg som näringsverksamhet och beskattas därefter. Men om din blogg är en hobby och syftet är inte att få en massa produkter och du så skattar du efter vad reglerna för en hobbyverksamhet. Sen är jag själv lite osäker på vad som gäller om du får hem en produkt utan att du förväntas en motprestation, dvs om företaget förväntar sig reklam från dig. Så de räknas som gåva. Där är jag själv osäker på vas som gäller. Ska läsa på de lite. Men kolla på Skatteverkets hemsida. Där finns massor med information om hur allt detta fungerar 😊

  2. Anna

    Jag har en massor utav frågor angående samarbeten. Jag har ett instagramkonto med ganska många följare, jag skulle jättegärna göra samarbeten med företag/tävlingar för mina följare. Om jag t ex samarbetar med ett företag och får t ex en kruka som jag ska ta bild på och ge 20% rabatt till mina följare, då har jag fått krukan som betalning. Ska jag då skatta på detta? Går inte med någon som helst vinst med mitt konto och gör det mest för nöjets skull.. Har du koll på detta?😩