Interiorbyvanessa

Att skapa en tavelvägg

Hej sötnosar,

Jag tänkte att jag skulle ge er lite tips på hur ni skapar er tavelvägg.

För vissa är tavelväggen personlig och för andra handlar det bara om design. Oavsett vilken känsla du vill få fram med din tavelvägg så är följande tips bra till dig som vill skapa en tavelvägg men inte vet hur du ska börja.

Börja med att välja ut motiv. Vad vill du ha på väggen? Motiv/färg/antal tavlor

När du vet motivet på ett ungefär så kan du börja tänka på storlekar, vill du ha alla tavlor i samma storlekar eller vill du blanda? Hur man blandar tycker inte jag spelar så stor roll. Jag brukar bara se till så att mina favoritbilder blir störst. Jag gillar ganska "rena" tavelväggar så jag kombinerar lugna och simpla posters med färgglada och levande posters.

När du bestämt storlek på bilderna/posters så går du vidare till ramar. Hur många färger/material vill du blanda. Jag kör alltid 2. Säg vit och ljus ek. Är väggen som tavlorna ska stå på vit, så kör jag nästan alltid några ramar i vit. Förutom ramar så gillar jag klämmor och tejp. (Lite svårt med tejp om du har tapet)

Jag skulle blanda ramar och klämmor( tejp är ett sätt att skona sina väggar. Blir även väldigt snyggt. Ett tips om du inte är helt säker på hur du vill placera dina posters/fotografier.

När du väl fått till allt och tavlorna/posters är klara så börjar du med att lägga ut allt på golvet. Placera ut och placera om. Tills du känner dig nöjd med utseendet.

Glöm inte att fota! Så att du kommer ihåg hur du ville att de skulle se ut.

Ett tips är att blanda stora och små tavlor tsm med klämmor eller tejpade posters/fotografier. Ni ser nedan på bilderna.

Hopps denna snabba guide var till någon hjälp!

Kram

Bilderna är lånade från Desenio.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.